به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، اولین جلسه شورای فرهنگی نیمسال اول سال تحصیلی ٩٩-٩٨ دوشنبه ۸ مهرماه ۹۸ در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار گردید.
حجتالاسلام علی اصغر حمزه مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان در این جلسه با اشاره به مراسم پرشور اربعین سیدالشهدا(ع) گفت: وی روایتی را از امام حسین(ع) بیان کرد که فرمودند: اصْبَحْتُ وَلِی رَبٌّ فَوْقی وَالنَّارُ امامی وَ الْمَوْتُ یطْلُبُنی وَالْحِسابُ مُحْدِقٌ بی وَ انَا مُرْتَهَنٌ بِعَمَلی لا اجِدُ ما احِبُّ وَلا ادْفَعُ ما اکرَهُ وَالْامُورُ بِیدِ غَیری فَانْ شاءَ عَذَّبَنی وَانْ شاءَ عَفا عَنّی فَای فَقیرٍ افْقَرُ یمِنّی»؛ شب را صبح کردم، در حالی که بالای سرم خداوند عالم و مقابلم آتش جهنم را دارم. مرگ در پی من است، حساب من در گرو عمل خود بوده، آنچه را که دوست دارم نمییابم و آنچه را که نمیخواهم نمیتوانم از خودم دور کنم.
حجتالاسلام حمزه در ادامه به توضیحاتی در رابطه با این روایت پرداخت و گفت: ما باید بدانیم کارهای ما ثبت و ضبط و مورد بازخواست قرار میگیرد و دوم خداوند فوق همه چیز است و در برنامه ریزیها و کارهایمان مخصوصا در این کار ارزشمندی که دور هم جمع شدیم، کار فرهنگی انجام دهیم رضایت خدا را مقدم بر رضایت هرکسی و هر چیزی بدانیم و سوم بحث خلوص هست اینکه پیغمبر فرمودند: تا میتوانید کارهای خود را خالص کنید و در هر سمت، پست و مقامی که هستیم احساس مسئولیت کنیم مخصوصا نسبت به این دانشجویانی که امانتهایی که در اختیار ما هستند و باید بدانیم چقدر برنامههای فرهنگی به تقویت بنیۀ اعتقادی دانشجویان کمک میکند. باید بدانیم این امور از نظر اخلاقی و تربیتی تاثیر خوب میگذارد، یعنی با این نگاه برنامه ریزی کنیم، نکند خدایی ناکرده برنامهها آنقدر ضعیف باشد که ارزشها و اخلاق و تربیت را هم زیر سوال ببرد.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان اشارهای به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری کرد و گفت: بیانیه گام دوم را که مقام معظم رهبری اینقدر زحمت کشیدند و در واقع به عنوان یک چشم انداز، به عنوان یک برنامۀ بسیار خوب و اثر گذار میتواند برای ما خط مشی را روشن کند و اگر خوب در جامعۀ دانشگاهی ما عملیاتی شود، قطعا روح امید رو در نسل جوان ما تزریق میکند.
وی عنوان کرد: دربیانیه گام دوم مقام معظم رهبری به جوانان اهمیت داده و نزدیک چهل بار اسم جوان در این بیانیه آمده که نشان دهندۀ اهمیت نقش جوانها است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید باهنر کرمان افزود: دو واژهی «حجاب» و «عفت» در معنای منع و امتناع مشترکاند. تفاوتی که بین منع و بازداری حجاب و عفت است، تفاوت بین ظاهر و باطن است؛ یعنی منع و بازداری در حجاب مربوط به ظاهر است، ولی منع و بازداری در عفت، مربوط به باطن و درون است؛ چون عفت یک حالت درونی است، ولی با توجه به این که تأثیر ظاهر بر باطن و تأثیر باطن بر ظاهر، یکی از ویژگیهای عمومی انسان است؛ بنابراین بین حجاب و پوشش ظاهری و عفت و بازداری باطنی انسان، تأثیر و تأثّر متقابل است.

وی با اشاره به آیه ۵۹ سوره احزاب گفت: «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنی أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحیماً» «ای پیامبر، به همسران و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو بخشی از مقنعههای خویش را به خود نزدیک کنند تا گردن و سینه آنان آشکار نشود. این پوشش نزدیک ترین راه است برای این که آنان به عفت و حجاب شناخته شوند و در نتیجه مورد آزار فاسقان قرار نگیرند، و خداوند بسیار آمرزنده و مهربان است.» مفهوم این آیه این است که زنان مسلمان در پوشیدن حجاب سهل انگار و بی اعتنا نباشند و تکلیف ایجاد میکند که در روشن ساختن افکار عمومی دانشگاهیان، طبق قانون عمل کنیم.