به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حجتالاسلام مرتضی وافی، معاون فرهنگی سابق مسجد جمکران، در نهمین طرح ضیافت رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد درباره ویژگیهای هیأت سکولار اظهار کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب میفرمایند «هیأتها نمیتوانند سکولار باشند و هیأت امام حسینِ(ع) سکولار نداریم...»، بدین معناست که در جامعه، هیأتها و هیأتیهای سکولار هم داریم که عمدتا به دلیل ضعف در تبیین عمیق و دقیق معارف کربلا و شخصیت امام حسین(ع) دچار این انحراف شدهاند.
نشانههای هیأت سکولار
وی، ترویج سرمایه داری و لیبرالیسم به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه را نخستین نشانه هیأت سکولار معرفی و تصریح کرد: نمیتوان انتظار داشت هیأتی که در زمین تفکر سرمایه داری بازی میکند انسان انقلابی تحویل دهد.
این نویسنده و پژوهشگر فرهنگی، جذب مخاطب به هر قیمت را دیگر نشانه تفکر لیبرال دانست و افزود: در مقابل، هیأتیهای انقلابی به هر قیمتی و با هر وسیلهای درصدد جذب مخاطب نیستند، بلکه پیش از مخاطب، روی رشد خودشان تمرکز دارند و در وهله اول، هیأت را برای رشد گرفتن خودشان راهاندازی میکنند ولو دو نفر باشند.

امروز زمان اختراع و خلاقیت فرهنگی است
حجتالاسلام وافی با تأکید بر اینکه اکنون دوره جذب فرهنگی گذشته و زمان اختراع و خلاقیت فرهنگی است، ابراز کرد: در هیأت انقلابی، هر بار که مخاطب میآید باید از خلاقیتهای جدید در هیأت غافلگیر شود؛ البته حرکت خلاقانه با روشهایی که هویت هیأت را زیر سوال میبرد متفاوت است و نمیشود به بهانه نوآوری از هر وسیلهای استفاده کرد.
مدیر طرح و برنامه شورای هیئات مذهبی قم، ایجاد نیاز کاذب را از دیگر کارویژههای تفکر لیبرال برشمرد و گفت: طبق چه اصلی و چه منبعی هر سال باید سبک مداحی تغییر کند و به جایی برسیم که مداح ارزشی بهخاطر اینکه دستش خالی نباشد به سیکهای ناهنجار و مسالهساز روی بیاورد؟
وی از رسانهای شدن، هزینه های گزاف و بتوارگی مداح به عنوان دیگر نشانههای لیبرالیسم در هیأت نام برد و افزود: مستندسازی خوب است ولی افراط و هزینههای بیمورد در این زمینه، خط قرمز هیئات دانشجویی است. همچنین هدف از هیأت، تبلیغ خدا و دین خدا است نه مداح و سخنران.
حجتالاسلام وافی ادامه داد: تفکر اباحهگری و تسامح نیز نشانه سکولاریسم است؛ تحریفات و آسیبهای خرد هیئات معمولا به خود خادمان برمیگردد، اما تحریفات کلان قطعا برنامهریزی دشمن است ولو ناآگاهانه باشد (مانند اینکه میتوانی هیأتی باشی ولی خلاف هم بکنی، یا اهل معصیت و هوا و هوس باشی).
کار سیاسی در هیأت یعنی انجام کار دینی درست
این فعال فرهنگی یادآور شد: در هیأت سکولار، شاهد تبلیغ دین منهای دنیا و سیاست هستیم. در حالی که یک هیأتی انقلابی در علم و تحصیل، نظم و آراستگی و اخلاق جزء پیشتازهاست. همچنین هیأت انقلابی محل پرداختن به مسائل اجتماعی سیاسی است و اصولا انجام کار دینی درست در هیأت است که آن را سیاسی و جریانساز میکند.
ویژگیهای هیأت طراز انقلاب
وی با بیان اینکه در هیأت دانشجویی بهمنظور پرورش نیرو تا ۸۰نفر میتوانند در کادر هیأت فعال باشند، گفت: هیأت طراز انقلاب در وهله اول سه ویژگی دارد؛ تعهد ظاهری(مسئولیت پذیری)، همنوایی اعضا به گونهای که مهمتر از مراسمات هیأت، جلسات کادر با خادمان هیأت است و استفاده از استعدادهای مادی و معنوی اعضا.
به گفته حجتالاسلام وافی در عین حال اگر هیأتی درصدد رشد و ارتقا باشد، باید تعهد ظاهری را به اخلاص تشکیلاتی(یعنی اگر کارت را تحسین کردند مغرور نشوی و اگر سرزنش کردند مایوس نشوی)، همنوایی را به همگرایی و تشکیل جبهه و استفاده از استعدادها را به مرحله کشف و پرورش استعدادها برساند.

وی همچنین موسمی و موقت بودن کادر و نیروهای تربیت شده را علت عدم موفقیت برخی هیأتها دانست و خطاب به فعالان هیئات دانشجویی گفت: هیأت باید افراد را به حرکت درآورد؛ بروید دعوت و ترغیب کنید تا افراد بیایند استعدادهایشان را در هیأت شکوفا کنند و پشتیبان کادر فعال کنونی باشند.
ارکان جریان سازبودن هیأت دانشجویی
معاون سابق مسجد مقدس جمکران، همراهی دو رکن احساس و شور و فهم و معرفت را لازمه جریانسازی و اثرگذاری هیئات برشمرد و با اشاره به اهمیت هر یک از این دو رکن در سیره علما و بزرگان، به نقل از علامه جعفری گفت: گریه و احساسات عزادار در هیات، احساس برین است، یعنی برخلاف حالت طبیعی که عقل هدایتگر عواطف است، در عزاداری، شور واحساس، عقلها را شکوفا میکند.